joi, 13 august 2009

Apelez la tine, Omule...


   Nu e nici duminica...nici nu ploua...e Soare. Insa in Sufletul Omului e furtuna..e aproape inundat complet si totusi, rezista...E inundat cu probleme, necazuri, frica, durere, suferinta...Se simte singur, neajutorat, lipsit de orice speranta..traieste la fel in fiecare zi, fara nici un fel de dorinta de a face ceva in plus, de a descoperi, de a invata. Pur si simplu, aceeasi viata monotona: dimineata, serviciu, acasa, tv, somn, iar dimineata, serviciu, acasa, tv, somn...si tot asa. Isi foloseste doar mintea, traieste mecanic, fara pic de sentiment, fara pasiune, fara iubire...
   ESTI UN ASTFEL DE OM ? Atunci a venit timpul sa faci o schimbare in viata ta. A venit timpul sa-L cunosti pe Dumnezeu, sa cunosti Iubirea. Te-a creat dupa Chipul si Asemanarea Lui si ti-a dat puterea Sa. E vremea ta, Omule, sa schimbi ceva in asta lume. Pe Tine ne bazam cu totii, avem incredere in Tine si in fortele Tale. Nu ne dezamagi...Priveste in jurul tau, toti avem nevoie de Tine. "Scoala-te, ia-ti Crucea si urmeaza-ma...". Bucura-te de viata, Omule, pentru ca ESTE cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru Tine. Uita de grijile zilnice, uita de probleme, de stres, de toate care-ti fac rau, si Urmeaza-ti fericirea. Ai liberul arbitru sa-ti alegi viata pe care vrei sa o traiesti..fii hotarat si alege mereu Dragostea. Ea te va calauzi si-ti va arata drumul pe care trebuie sa o iei...prin Dragoste vei Reusi sa schimbi lumea!
Schimba-te tu, iar apoi ne vom schimba si noi dupa tine!
Iti multumim, Omule...

8 comentarii:

  1. Frumos si adevarat ce ai scris....asa cum ne-ai obisnuit de fiecare data :)
    E o incantare sa vezi ca exista oameni optimisti, dornici de a urma calea spirituala, cea adevarata, dornici de a trai cu adevarat, de a nu lasa viata sa treaca pur si simplu, si de a nu aduce nici o contributie la infrumusetarea ei..
    Fericirea sta in puterile noastre...un om nefericit este acela care alege sa traiasca asa, nemultumit de tot ce-l inconjoara.

    Si totusi, este atat de simplu sa gasesti fericirea... fie si pentru cateva clipe..admirand un peisaj, ajutand o insecta sa zboare, ascultand sau cantand o melodie preferata...Sunt atatea lucruri care ne pot face fericiti...si toate vin de la Dumnezeu...
    iar el, doreste pentru noi toti...o inaltare spirituala...pe care, sper, o vom urma , treptat ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare trebuie sa invete sa iasa din anonimat si din monotonia fiecarei zile,doar ca probabil stresul ii impiedica sa rupa lanturile

    RăspundețiȘtergere
  3. @criss: multumesc mult pentru comentariul tau. e bun de tinut minte>:D< mi-a placut ca ai spus ca e foarte simplu de gasit fericirea:X si asa e..8-> e simplu, trebuie doar sa nu te mai complici singur si sa te complaci in probleme..Simplu:X

    @Myriam: daca poti ajuta pe cineva sa iasa din anonimat si din monotonia fiecarei zile, FA-O ACUM!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi aminteste de ceea ce zicea Ghandi si care mi-e motto pe blog : "Be the change you want to see in the world!"
    Totul porneste din noi, cum vedem Viata dar,mai ales,CUM ALEGEM S-O VEDEM!
    Unora le este greu sa se bucure, traiesc intr-un ritm monoton si anost, nestiind ca exista posibilitatea de a alege. Altii accepta deliberat sa traiasca astfel, din prea multa comoditate sau din frica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca n-ai iubire, n-ai nimic. Fara dragoste de lumina, noapte, de maretia cerului si a pamantului, de aproapele tau, esti doar o umbra care asteapta neincetat sa se stinga. Daca nu-L ai pe D-zeu...n-ai dragoste! EL e dragostea intruchipata pe care ne-a daruit-o fiecaruia in sufletele noastre...trebuie doar sa ne deschidem sufletul si s-o eliberam. Daruieste iubire in tot ceea ce faci si esti fericit. Pune suflet in tot, El este acolo, unde este sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi aminteste de ceea ce zicea Ghandi si care mi-e motto pe blog : "Be the change you want to see in the world!"
    Totul porneste din noi, cum vedem Viata dar,mai ales,CUM ALEGEM S-O VEDEM!
    Unora le este greu sa se bucure, traiesc intr-un ritm monoton si anost, nestiind ca exista posibilitatea de a alege. Altii accepta deliberat sa traiasca astfel, din prea multa comoditate sau din frica.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu nu cred ca oamenii au uitat de aceste lucruri, ci pur si simplu duritatea zilelor noastre ne forteaza sa actionam intr-un stil mecanic cum ziceai tu... cum spunea si Myriam, stresul!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @astharte: foarte bun mottoul tau. ar trebui sa-l adoptam cu totii. intr-adevar, izvorul vietii implinite e in noi, e Sufletul! Frica domina pamantul si e pacat...se pierd atatea frumuseti.

    @silvershine: ai un mod de a gandi superb si un stil de a combina cuvintele aproape unic. Pune pasiune in tot ce faci, rezultatul va fi unul special. Sa stii ca ar trebui sa incepem sa educam oamenii astfel incat, pe langa munca fizica, sa adauge pasiune. le putem demonstra ca in felul asta vor avea rezultate infinit mai bune.

    @Anne-Mary: nu le-au uitat, insa nu le mai dau atentie. si daca oamenii ar invata cum sa se debaraseze de probleme,sa se concentreze pe partea pozitiva a vietii si pe frumusetea ei, atunci lumea s-ar schimba. Daca am putea macar vedea minunea dezvoltarii unei flori...:X insa la capitolul asta trebuie sa lucram mult..insa lumea merge pe drumul cel bun!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce zici?