marți, 20 iulie 2010

Tu ce ai invatat azi?

Azi am invatat un lucru nou: cand tii la cineva nu fi orgolios, nu astepta ca el sa-ti daruiasca, ci daruieste tu primul fara sa astepti nimic in schimb. Cu siguranta vei primi mult mai mult inapoi, fara ca macar sa gandesti asta. Si in acest fel, pe langa faptul ca ii faci o surpriza, poti opri starea de neliniste ce va apasa si mergeti mai departe cu alta atitudine, alt zambet, va ajuta sa va eliberati, va usureaza sufletul.
De exemplu, intr-o relatie, Ea si El, doi indragostiti, ce petrec timp impreuna, vorbesc diferite lucruri, se cunosc in fiecare zi cate putin. Dar ajung sa aiba momente incordate si poate Ea, poate El, face o boacana ce-l supara pe celalalt si, dintr-un orgoliu prostesc, evita sa-si ceara scuze sau sa spuna vreun cuvant de recunoastere a greselii. Sa spunem ca Ea l-a suparat pe El. Nu-i asa ca este mult mai inteligent ca baiatul sa-i spuna ca a si uitat de ce e suparat si ca ar fi mai bine sa depaseasca momentul impreuna, fara sa mai stea incordati dintr-o prostie? Bineinteles, depinde foarte mult de motivul supararii. Vorbesc mai mult de lucrurile mici, de nimicurile care le transformam in ditamai problemele. Nu este mai usor sa depasesti aceste situatii si sa te indrepti spre mai bine? Sa gandesti pozitiv si sa stii ca ceea ce s-a intamplat a fost spre binele tau, al vostru...
Gandeste-te, ganditi-va, cum e mai bine...sa fii orgolios, sa te ascunzi, sa fugi? Sau sa faci tu pasul spre impacare, daca stii ca in interiorul sufletului celuilalt si in al tau sunt lucruri profunde, sentimente frumoase ce le-ati construit amandoi de-a lungul relatiei? Gandeste-te bine inainte sa spui sau sa faci un lucru si lasa la o parte incapatanarea si orgoliul pentru ca amandoua te duc spre mai putin bine, te duc spre pierdere...si cand iti dai seama ce ai pierdut poate fi...prea tarziu.
Iubeste si daruieste la INFINIT! Nici nu stii ce bine iti va fi!

9 comentarii:

  1. Azi, in ciuda caniculei mde afara, am avut bucuria sa ma intalnesc cu una din prietenele mele dragi. Buna dispozitie si rasul cu gura pana la urechi nu au lipsit..asa am inteles si am invatat ce important e, sa ai langa tine persoane dragi pentru a te exterioriza si a te elibera de unele framantari care ne apasa pe fiecare...asa ca....radeti cat puteti cu cei dragi, ca sa furati si altora un zambet, vazandu-va pe voi senini..

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca ai mare dreptate. Se zice ca poti uita lucrurile pe care le faci pentru altii, dar niciodata sa nu uiti ceea ce fac altii pentru tine. Pe principiul acesta, daca reusim sa trecem peste propriul orgoliu si peste frustrarile personale, ajutam si persoana de langa noi sa fac acest pas destul de dificil dealtfel. In plus, satisfactia pe care o simti, atunci cand persoana pe care o iubesti radiaza de fericire, zambeste si tu ai contribuit la asta, este ceva indescriptibil, ceva ce nu poti explica ci doar simti tu insuti pentru a intelege.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Albert: Foarte frumos. Multumesc mult pentru gandurile tale. Imi place mult ideea ca poti uita lucrurile ce le facei pentru altii, dar sa nu uiti ce fac altii pentru tine. Te pune intr-o alta perspectiva, te ajuta sa privesti viata din alt unghi. Sa ai grija de tine, prietene!

    RăspundețiȘtergere
  4. esti sensibil si atent la detalii... cred ca in lumea asta nu-ti vei gasi prea usor corespondenti...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Aris: Multumesc mult! buna de notat observatia ta in legatura cu corespondentii. De multe ori mi s-a intamplat sa fiu singur..sau sa ma simt singur. Dar cu timpul am realizat ca nu este chiar asa si ca in orice secunda este cineva cu mine. Esti foarte de treaba si-ti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. da, Dumnezeu, El nu ne paraseste niciodata... oamenii de langa noi ne dezamagesc de foarte multe ori... Sa-ti fie bine, o tinerete frumoasa si senina... cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  7. I really enjoy reading on your blog. And I like your opinions about Life.
    And regarding to what you wrote, it's always about Attitude that makes everything, that resolves a problem, the attitude is the only one that can make a relashionship pleasant and solide. The right attitude at the right moment. If not, maybe we can loose that person.
    And yes, I like you to call me "The mistery" :)) Why not?

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Aris: Multumesc pentru urari, dragă Aris! Eu cu greu mă mai încred în oameni. Foarte puţini sunt cei care într-adevăr câştigă respectul meu şi în ale căror mâini pot să-mi încredinţez viaţa.

    @Anonymous: Thank you and feel like home, here. I'm a little bit dissapointed about not writing so often on this blog. I hardly make time to write my thoughts. But sometimes I need to do this, and then I feel ok. You now, all kind of negative things that come to as every day, every moment. Depend on us how big importance we give to them.
    Anyway, Life is short. Live like tomorrow will never come! Thank you for everything!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce zici?