luni, 25 ianuarie 2010

'Femeia' - Conversatii cu Dumnezeu (fragment din vol II)

    "Exista o vreme pentru fiecare lucru; si o vreme pentru fiecare Tel sub Soare."
    Intelept e cel ce intelege asta. Destept e cel care o foloseste.
    Putini sunt oamenii care inteleg ritmurile vietii mai bine decat femeile. Femeile isi traiesc intreaga lor viata urmand anumite ritmuri. Ele sunt in ritm cu viata insasi. Femeile sunt mai capabile decat barbatii "sa se lase duse de suvoi". Barbatii vor sa impinga, sa traga, sa reziste, sa directioneze suvoiul. Femeile traiesc experienta lui - apoi se modeleaza dupa el pentru a crea armonie.
    O femeie aude cantecul florilor in bataia vantului. Ea vede frumusetea Nevazutului. Ea simte zvacnetele si smuciturile si imboldurile vietii. Ea stie cand e momentul sa lergi si cand e momentul sa te odihnesti; momentul pentru a rade si momentul pentru a plange; momentul cand sa te agati de ceva si momentul cand sa-i dai drumul.
    Majoritatea femeilor isi parasesc corpul cu gratie. Majoritatea barbatilor se impotrivesc plecarii. Femeile acorda mai multa grija trupurilor lor cand sunt in interiorul acestora. Barbatii se comporta cu trupurile lor intr-un mod oribil. La fel se comporta si cu viata.[...]
    Este clar ca barbatii intruchipeaza alte fatete ale Divinitatii, pe care femeile le privesc cu tot atata invidie. Cu toate acestea, s-a spus ca a fi barbat este un test, un mod de a te pune la incercare. Dupa ce ai fost destul de mult timp barbat - dupa ce ai suferit destul din cauza propriei tale neghiobii; dupa ce ai produs suficienta durere, din cauza nenorocirilor create de tine; dupa ce i-ai ranit pe altii suficient pentru ca sa incetezi sa te mai comporti intr-un anumit fel - sa inlocuiesti agresivitatea cu ratiunea, dispretul cu compasiunea - atunci poti sa devii femeie.
    Dupa ce vei fi invatat ca cel puternic nu este "cel care are dreptate"; ca forta nu inseamna putere asupra altora, ci putere impreuna cu ceilalti; ca puterea absoluta nu pretinde absolut nimic de la ceilalti; cand vei fi inteles aceste lucruri, atunci e posibil sa meriti sa porti un corp de femeie - pentru ca vei fi inteles, in sfarsit, ESENTA EI.

Un comentariu:

Tu ce zici?