joi, 18 iunie 2009

Ei bine, asta e realitatea...

Mai sunt cateva zile pana la Bac. Nimic nou sub soare, decat...soarele. S-au facut tot felul de discutii pe tema asta. Profii: "Vom boicota bacalaureatul", "Nu ne vom prezenta nici la corectura, nici la asistenta pana nu ne primim banii.", etc..etc..:-@

Nu e de mirare ca Romania o duce prost. Nimeni nu incearca sa schimbe nimic, iar cei care incearca sunt indepartati de cei de Sus (conducerea tarii), sunt considerati nebuni, deplasati, minti bolnave pentru ca sunt constienti ca orice schimbare ii afecteaza, pentru ca orice lucru ce trebuie facut costa.."Cum sa schimbi lumea in bine? Nuuu...e o aberatie asta..nu vezi ce bine traim?" - cam asa se procedeaza. Putini sunt cei care lupta pentru ca tara noastra sa creasca si sa se dezvolte, ajungand macar aproape de nivelul vecinilor nostri. Pana si bulgarii ne-au intrecut.
Nu degeaba suntem pe ultimele locuri in toate topurile pozitive, iar in cele negative nimeni nu ne poate intrece. Se lasa totul in baza noastra, a tinerilor, ca noi vom schimba lumea!!!
Da, ar fi o idee, dar cati sunt cei care au initiativa, vointa, curaj, pasiune...sa se implice in Marea Schimbare? Sa zicem ca putini, cu toate ca si-asa e mult.
Dupa parerea mea, televiziunea ar putea schimba tara. Avand in vedere ca au o foarte mare putere de convingere, ar putea sa scada stirile cu crime, violuri, talharii, incendii, dezastre, bla bla bla...si sa adauge stiri pozitive, sfaturi pentru cei care sufera, sa aduca un zambet pe buze fiecarui om care se uita la televizor in momentele alea. Ar trebui...dar cu siguranta vor scadea ratingurile si in acelasi timp si profitul. Deci, oameni buni, omorati-va intre voi cat mai mult pentru ca cei de la televizor sa poata sa castige mai multi bani. Cu cat mai multe crime, cu atat mai bine!

Dar, noi sa fim sanatosi. Pana la urma, macar putem incerca sa-i aducem pe drumul cel bun pe cei cu care interactionam, sa ii ajutam si sa le aratam ca viata e frumoasa, ca Dumnezeu ii iubeste si ca nimic nu e intamplator. Macar putem salva o mana de oameni...

Asa ca fii tu fericit, schimba-te tu...Totul pleaca de la Tine! Fii tu Sursa!

2 comentarii:

  1. ai dreptate, ar putea sa renunte la clasicele stiri de la ora 5 si sa faca ceva pentru a-i ajuta pe oameni,dar gandeste-te ca alea sunt difuzate cu un anumit scop, ca mass-media e cel mai mare mijloc de manipulare si ca nu, nu o sa se schimbe lucrurile prea curand. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hei, mi-ar place sa facem schimb de titluri de carti despre positive thinking:D. iti recomand toate cartile la care am facut fisa de lectura de pe celelalt blog al meu. keep in touch!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce zici?