duminică, 21 iunie 2009

Bacalaureat

Ma intreb daca e cineva pregatit sa dea bacul...:-?

Doar ma intreb...:-?

Ca stiu ca putini sunt cei care au avut chef sa invete. Pana si profii abia au venit la scoala si nu multi si-au facut cat de cat treaba. Mai mult au fost concentrati pe aparentele "salarii mici", ca de fapt au unii niste salarii:-j
Ar fi frumos totusi sa avem rezultate bune pentru ca generatia sa fie salvata...chiar daca se spune ca suntem o generatie ratata. Cel putin clasa mea...am fost cei mai marginalizati in tot liceul...si am avut o diriginta care nici nu i-a pasat de noi, in niciun moment. A trebuit sa invatam sa ne descurcam singuri, si asa am facut. Poate ar fi fost altfel daca ar fi existat oameni sa fie mai aproape de noi, poate ne-ar fi parut rau si mai tare ca s-a terminat liceul..Insa, in situatia de fata, nici nu-mi pasa prea tare, decat de colegii care i-am avut si cu care m-am inteles foarte bine. Sper sa raman prieteni cu o mare parte din ei si sa mai colaboram pe parcurs.
Dar, revenind la problema de mai devreme, cine e pregatit pentru bac?
In mare parte, nimeni... Dar se poate copia, asa ca:-j

So, cei care dati examen, Bafta multa ! Aveti incredere in voi. NU-i lasati pe profi sa va smechereasca cu intrebari capcana[-x. Pastrati-va calmul si concentrarea. Asta e tot.

4 comentarii:

  1. Si pana la urma cum fuse elev? Copiarati pe rupte?
    ..hahaha
    Stii ceva? Viata insasi este o lupta, in care trebuie sa ne descurcam singuri. Nu ne putem baza pe nimeni si nimik...sunt oameni si oameni.Ce-i mai rau, e ca ai dreptate, sunteti generatii de sacrificiu. Si eu ma simt asa, anul asta, cand am terminat o facultate, acum boicotata de unii. Asta e...nimic nu e intamplator....tot traseul vietii e facut pt. al urma.
    Ce am citit mai devreme, intr-o alta postare de-a ta, ma determina sa cred ca stii unde e locul nostru, in care o sa ne regasim cu adevarat pe noi insine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Putini sunt cei care s-au pregatit pentru bac. Iar eu nu m-am numarat printre ei. Am pornit de la premisa ca daca invat o sa ma stresez mai mult. Am trecut de probele orale, ca orice elev, simtind emotiile cu fiecare por. Urmau probele scrise la care toti spuneau ca se va copia. Nu a fost asa. Dar, vorba mamei, bine ca am luat bacul. Prefera un copil sanatos in schimbul unuia bolnav de stres, care sa nu manance din cauza examenelor sau alte patanii de genul acesta. La romana m-au salvat primele doua parti. Pentru partea a treia nu invatasem nimic, gandindu-ma ca din 30 de opere nu avea rost sa invat 25 si sa ma trezesc la bac cu una din cele 5 pe care nu le-as fi invatat. M-as fi zgariat pe ochi de oftica. Asa am decis sa nu invat partea a treia deloc.
    La geografie le-am dat la plesneala, jumate a fost grila. Iar la istorie, era de profil, imposibil sa nu fi stiut eu ceva.

    Acum stau fericita la soare. Am terminat bac-ul cu o medie destul de buna care m-a ajutat sa intru la facult. la fara taxa.

    Unde ai dat mai departe? Si cum ti s-a parut bac-ul? Tot asa? adica emotii la oral si chill mood la scris...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Terra: am dat mai departe la Universitate in Bucuresti, la Informatica. Bacul...dupa ce am iesit de la prima proba de oral am vrut sa ma intorc sa o mai dau o data:)) a fost super tare, am folosit cuvintele mele si i-am dat gata pe profi, fiind prima data cand am experienta asta.am avut niste emotii dar au trecut imediat...la engleza n-am avut probleme..am intrat, a fost ceva despre optimism..trebuia sa comentez o chestie de acolo si am folosit ideea din "THe SECRET" si s-a rezolvat.la probele scrise am picat exact pe subiect la romana(stiam ca Ultima noapte va pica). la mate am facut-o de oaie...7.50..si la info am luat 9.40..apoi sportul a fost simplu:-j.
    am invatat cate ceva, la romana n-am pus osul la treaba mai deloc si nici la mate.
    a fost destul de bine. acum si eu sunt liber, nu stau cu burta la soare ca mai am niste activitati de facut(avem de inregistrat o melodie pentru eurovision junior pentru o fata si nu prea am facut nimic. trebuie pana vineri..sper sa o ducem la capat).
    o seara buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da, da, cand am iesit de la romana oral chiar ma simteam bine. Ma speriase cei dinainte ca e comisia aiurea, era o profesoara din economic. Dar, iti dai seama, cand iei o nota mare chiar nu ti se mai pare ca a fost comisia aiurea. Am avut de facut o paralela intre doua texte subiective.
    La engleza a trebui sa vorbesc despre profesori ca artisti :))
    Am inflorit. iar doamnelor respective le-au placut florile din cuvintele mele si am iesit fericita si de la engleza.

    Bafta multa cu melodia! Diseara gusta din apus, poate iti vine ceva special in gand.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce zici?