vineri, 7 ianuarie 2011

Poti hrani cativa oameni flamanzi jucandu-te pe calculator?

         
          Da, poti – cu conditia sa alegi jocul potrivit: Freerice. Un joc cu intrebari si raspunsuri iti permite sa aduni boabe de orez virtuale, ce se vor transforma in cantitati de orez adevarat, donate, printr-un program ONU, multor oameni nevoiasi de pe planeta.
          Jocul se inscrie intr-un proiect desfasurat de World Food Programme, un program al Natiunilor Unite menit sa doneze hrana unor populatii lovite de foamete, din regiuni defavorizate ale lumii.
          Programul este finantat de catre sponsorii care isi fac reclama pe website-ul Freerice, iar incepand din 2007 (cand a fost lansat jocul) si pana in prezent, au fost donate 85 milioane de boabe de orez.
Intrebarile fac parte din mai multe domenii si, pentru fiecare raspuns corect, se aduna un numar de boabe. Intrebarile devin, progresiv, mai dificile, iar rasplata in orez este pe masura performantelor jucatorului.
          Jocul a fost creat de programatorul american John Breen, care l-a donat, ulterior (in 2009), organizatiei World Food Programme. Aceasta propune, site-ul sau, si alte mijloace de a contribui la hranirea celor defavorizati, dar jocul Freerice, care reprezinta modalitatea cea mai simpla si ludica de a intinde o mana de ajutor, poate fi un bun inceput.


Articolul este lua de pe site-ul www.descopera.ro. Eu m-am apucat deja sa dau oamenilor flamanzi niste boabe de orez. Sunteti cu mine? Dati click pe Freerice, gasiti linkul in articol. Ne vedem acolo!


PS: Lasati un mesaj cei care jucati, sa ne si gasim pe site. Multa bucurie tuturor!

2 comentarii:

  1. Foarte tare ideea totusi mi se pare o ipocrizenie nu se mai numeste donat asta :)) ca ei isi iau bani de la aia care intra pe site e un fel de troc... servicii contra bunuri :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Armando: Ok. Acum gandeste-te la dependentii de calculator. Cum ar putea face ei o fapta buna prin dependenta lor? Uite-asa, jucandu-se pe Freerice. Si nu e deloc un serviciu asta. Faptul ca ei iau bani datorita oamenilor care acceseaza site-ul e treaba lor. Tu oricum nu dai niciun leu/euro, ci doar te joci sa castigi boabe de orez pentru persoane care au nevoie. Si nimeni nu te obliga. It's your choice!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce zici?